* Bijgewerkt t/m 2014 - wijzigingen voorbehouden.
De verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen tradities, die samenhangen met hun geloof. In Singapore zie je dezelfde gewoontes en gebruiken terug die je ook in India, China en Maleisië vindt. Een echte Singaporese identiteit ontbreekt. Het enige dat de inwoners van Singapore echt met elkaar verbindt is eten en shoppen. Singapore is een stad van regels. Op kleine overtredingen staan boetes en zware straffen. Beleefdheid uit zich in Singapore door elkaar met rust te laten. Over koetjes en kalfjes praten doen de Singaporezen dan ook zelden, zeker niet met vreemden. De persoonlijke ruimte is belangrijk in Singapore en een Singaporees zal er alles aan doen om te vermijden dat hij je in een ongemakkelijke positie brengt. Het gedrang in de metro lijkt in eerste instantie zeer onbeleefd, maar het is in Singapore gebruikelijk. Het gaat niet gepaard met woede of agressie, de mensen willen gewoon zeker weten dat ze aan boord van de trein komen. Het traditionele leven en gebruiken in Singapore zijn door de groeiende verwestering en de snelheid van het moderne leven veranderd. Hoewel sommige traditionele gebruiken minder belangrijk zijn geworden blijven de (religieuze) waarden invloedrijk.
Belangrijkste uitvoerproducten van Singapore zijn: aardolieproducten, machines en transportmiddelen, textiel, rubber, ijzererts, tin en kopra.
In een restaurant begint de prijs bij ongeveer SGD 15, maar voor een eenvoudige maaltijd in een eethuisje betaalt u maar ca. SGD 7 en bij de eetstalletjes kunt u al voor SGD 3 per gerecht terecht. Erg populair in Singapore en daarnaast spotgoedkoop zijn de zogenaamde Hawker Centres. Dit zijn grote ‘eetschuren’ met allerlei verschillende kraampjes. Je kiest een tafel uit besteld bij een kraampje je eten en verteld je tafelnummer waarna je je eten geserveerd krijgt. Het eten in deze Haweker Centres is goedkoop, een gerecht kost gemiddeld tussen de 2 en 5 dollar. Voor degene die wel van een biertje houdt, kan Singapore nog wel eens prijzig worden. Alcohol is duur in dit land. Een biertje begint meestal bij de 5 dollar in goedkopere restaurants en kan oplopen tot wel 15 dollar in bars en clubs.
De beste reistijd voor Singapore is februari t/m oktober. In Singapore is het altijd rond de 30°C, maar regent het veel. Hoewel de meeste regen tussen november en januari valt, kan een heftige stortbui je in Singapore bijna het hele jaar door verrassen.
Collin Smith
Lee Kuan Yew
Nigel Barley
F Spencer Chapman
John Malathronas
Chris Lydgate
Lee Kuan Yew
“Singapore Burning”.
“The Singapore Story”
“In the Footsteps of Stamford Raffles”
“The Jungle is Neutral”
“Singapore Swing”
“Lee Law’s; how Singapore Crushes Dissent”
“From Third World to First”
Afrika
Botswana
Burkina Faso
Egypte
Ethiopië
Ghana
Kenia
Mali
Marokko
Namibië
Oeganda
Senegal
Tanzania
Tunesië
Zuid-Afrika
Azië en Oceanië
Armenië
Australië
Cambodja
China
Filipijnen
Georgië
India
Indonesië
Iran
Israël
Japan
Jordanië
Kirgizië
Laos
Maleisië
Mongolië
Myanmar
Nepal
Nieuw-Zeeland
Oezbekistan
Singapore
Sri Lanka
Thailand
Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
Vietnam
Europa
Albanië
België
Bosnië-Herzegovina
Bulgarije
Denemarken
Duitsland
Engeland
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Italië
Kosovo
Kroatië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Macedonië
Malta
Montenegro
'Nederland
(Noord) Ierland
Oekraïne
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Schotland
Servië
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Turkije
Zweden
Amerika
Argentinië
Bolivia
Brazilië
Chili
Colombia
Costa Rica
Cuba
Ecuador
Guatemala
Mexico
Nicaragua
Panama
Peru
Verenigde Staten
BZW’s / Sights
Archeologie
Historie
(Hoofd) steden
Highlights nr 1
Onbekende "gems"
Strand
Natuurparken (RV)
Historisch (RV)
Algemeen (AIG)
Wereldoorlog 2 (AIG)
Personen (AIG)
Overig
Tours
Blogs
Contact
© Cheapskatetravel.nl; 2018 (all rights reserved)