VERENIGDE STATEN (VS)Officiële Naam                    : De Verenigde Staten van Amerika

Hoofdstad                           : Washington DC

Munteenheid                       : Dollar (USD)

Taal                                      : Engels

Inwoneraantal                     : 315.000.000

Visum nodig                        : ESTA (of visum)


inleiding


De Verenigde Staten zijn een federatie van 50 staten. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaï, grenzen niet aan de andere staten. Tot het land behoren ook diverse eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan.

 

De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India en tevens is het het op twee na grootste land in oppervlakte, na Rusland en Canada. Washington D.C. is de hoofdstad en het politieke centrum, New York is de grootste stad en het economisch centrum van het land.

 

De V.S. hebben de laatste decennia de wereld gedomineerd en moeten pas de laatste jaren toegeven op hun grootste rivaal China. 

 

Bezienswaardigheden: 

Het land van de onbegrensde mogelijkheden maar ook een land met verbluffende natuurlijke bronnen en grootse steden. Denk aan de stad die nooit slaapt, New York, maar ook aan de oostzijde gelegen San Fransisco of Los Angeles met film-hoofdstad Hollywood in z’n gelederen. Miami, Boston, Chicago, Dallas of Houston – allen hebben zo hun eigen charme.

 

Las Vegas, entertainment-stad nummer 1 in de wereld of Salt Lake City, de Mormoonse hoofstad. Nationale parken zoals Yellowstone of Yosemite zijn wereldberoemd maar ook Zion met z’n rode rotsformaties of the Grand Canyon die miljoenen bezoekers per jaar trekt. 

 

De fauna en flora zijn al even breed als de rest: bizons, alligators, poema’s, wilde paarden, wolven, walvissen of de Coyote.

 

De geschiedenis: 

De geschiedenis van de Verenigde Staten mag voor onze begrippen relatief kort zijn – met de komst van de kolonisten - maar het land heeft het een en ander meegemaakt.

 

De vrijheidsoorlog tegen de Engelsen, de oorlogen tegen Fransen en Mexicanen en Spanjaarden, de burgeroorlog, de eerste- en tweede wereldoorlog, Vietnam-oorlog en recentelijk de oorlogen tegen terrorisme.

 

Eigenlijk op elk gebied heeft de Verenigde Staten hun uiterste en dat is niet anders voor temperatuur en het klimaat. In het noorden kan het sneeuwen en vriest het terwijl in Death Valley de hoogste temperaturen ter wereld worden gemeten. In New Orleans kampen ze met orkanen en wateroverlast terwijl er woestijnen zijn en hoge pieken. In Amerika, zoals het vaak wordt genoemd ben je nooit uitgekeken en nooit uitgeleerd. 

 

Dit land zal je elke keer doen verbazen. Verenigde staten uitgelicht:

informatie over Verenigde staten: