SINGAPOREOfficiële naam        : Republiek Singapore

Hoofdstad               : Singapore (stad)

Munteenheid           : Singaporese dollar (SGD)

Taal                          : Mandarijn, Maleis, Tamil, Engels

Inwoneraantal         : 2.500.000

Visum nodig            : NEE


inleiding


Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië; is deze stadstaat net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder.

 

Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore.

 

Beide zee-engten zijn zeer nauw. Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen. Het hoogste natuurlijke punt is de Bukit Timah Hill op 166 meter. Singapore stad ligt rond de monding van de Singapore rivier aan de zuidkant van het eiland.

 

Singapore was niet meer dan een vissersdorpje toen Brit Thomas Raffles hier in 1813 aanmeerde en de potentie van de plek zag; strategisch gelegen met een natuurlijke haven en perfect voor een Engelse bastion. Nu, inmiddels onafhankelijk, is Singapore een van Zuidoost-Azië meest moderne staatjes met een westerse inslag zonder z’n Aziatische wortels te hebben verloochend. Singapore uitgelicht:

informatie over singapore: