KENIAOfficiële Naam                    : Republiek Kenia

Hoofdstad                           : Nairobi

Munteenheid                      : Keniaanse shilling (KES)

Taal                                     : Engels en Swahili

Inwoneraantal                    : 35.000.000 

Visum nodig                       : Ja


inleiding


Kenia ligt in Oost-Afrika. Het land grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Zuid-Soedan.

 

De belangrijkste inkomstenbronnen zijn export van koffie en thee. Toerisme volgt daarop snel en dan vooral georganiseerde safari’s naar nationale parken (zoals Hell's Gate Park) en wildreservaten.

 

De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele neushoorns. De economische groei hapert echter al jaren. Binnenlandse conflicten brachten de toeristenindustrie flinke schade toe waardoor investeerders vertrekken en weg blijven.

 

De grootste bevolkingsgroep is Christen (ongeveer 80% waarvan circa de helft Protestants en de andere Katholiek) waarbij de moslims zo’n 10% uitmaken. Kenia is een land met ene grote etno-culturele diversiteit. Kenia heeft een tropisch klimaat. Dit wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de dichte locatie op de evenaar. Aan de kust is er dag en nacht een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. 

 

Naarmate men verder het binnenland in trekt, wordt de lucht droger en de nachten kouder.kenia uitgelicht: