VERENIGDE ARABISCHE EMIRATENOfficiële naam         : Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Hoofdstad                : Abu Dhabi

Munteenheid           : VAE Dirham (AED)

Taal                           : Arabisch

Inwoneraantal        : 4.000.000 

Visum nodig           : JA


INLEIDING


De Verenigde Arabische Emiraten is een land in Azië dat aan Saoedi-Arabië en Oman grenst.

 

Het omvat zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. In 1892 tekenden zeven emiraten een verdrag met het Verenigd Koninkrijk, waarbij zij aangaven geen relaties met anderen dan de Britse overheid aan te gaan.

 

In 1971 vertrokken de Engelsen en werd het land onafhankelijk. Binnen de OPEC staan de Verenigde Arabische Emiraten in de top vijf van grootste olieproducerende landen. Vooral van deze opbrengsten worden de verschillende emiraten, sinds de jaren negentig van de twintigste eeuw in bijzonder hoog tempo gemoderniseerd. 

 

Toestroom arbeidsimmigranten

De VAE hebben de afgelopen decennia een aanzienlijke bevolkingsgroei meegemaakt, vooral vanwege de grote groei van de economie in samenhang met de toestroom van gastarbeiders uit Zuid-Azië en andere delen van de wereld.

 

Expats en immigranten vertegenwoordigen anno 2019 88% van de bevolking, terwijl Emiratis (lokale Arabieren) slechts de resterende 12% van de bevolking uitmaken.

 

Enkele opvallende dingen in dit Arabische land is dat door de olieproductie de inwoners geen belasting betalen. De overheid betaalt de ziektekosten en de kosten van universitaire studies, ook voor inwoners van de VAE die in het buitenland studeren. In de Verenigde Arabische Emiraten heerst geen politieke vrijheid. Activisten die meer democratie willen, kunnen worden gearresteerd. 

 

Dubai als toeristen-trekker: 

De grootste toeristische trekpleister van dit landje is en blijft Dubai. Je kunt de hoogbouw bestuderen maar ook een bezoek brengen aan de Gold Souk waar tal van goud en kruiden winkeltjes te vinden zijn. Maak eens een traditionele Dhow tour en bekijk het prachtige Dubai vanaf het water. 

 

Activiteiten als een kamelensafari, jeepsafari door de woestijn, helikoptertocht of crossen in Ferrari World behoren zeker tot de vele mogelijkheden in de wereldstad Dubai.v.a.e. uitgelicht: