PANAMAOfficiële Naam                    : Republiek Panama

Hoofdstad                           : Panama-Stad

Munteenheid                       : Balboa (PAB)

Taal                                      : Spaans

Inwoneraantal                     : 3.500.000 

Visum nodig                       : Nee


panama kanaal en de san blas


Panama is een langwerpig tamelijk smal land in Midden Amerika. Het grenst in het zuiden aan Colombia terwijl in het noorden Costa Rica ligt.

 

Aan de westkant ligt de Stille Oceaan en in het oosten ligt de Caribische Zee. Het is ruim 2x zo groot als Nederland. Het bekendste item van het land is natuurlijk het befaamde Panama-kanaal maar er is meer te beleven en te zien.

 

Hoofdstad en tevens publiekstrekker is Panama-City. Gesticht in 1519 gesticht door Pedro Arias Dávila was de nu miljoenen-stad met ongeveer honderd inwoners op dat moment de eerste permanente nederzetting aan de Stille Oceaan. Panama Stad is een bezoek waard en heeft een mooie kathedraal en diverse musea. 

 

Het machtige kanaal 

De stedelijke kathedraal van Panama City werd gebouwd tussen 1688 en 1796 en is een fantastische weerslag van oude koloniale religieuze architectuur. Makkelijk te bereiken vanaf Panama-City is de grootste toeristische attractie van Panama – het kanaal.

 

Dit kanaal is ongeveer 80 km lang en snijdt Midden-Amerika op het smalste punt doormidden. Veel bezoekers kiezen ervoor om het kanaal te verkennen door een bezoek te brengen aan de Miraflores sluis museum.

 

De San-Blas eilanden

In het zuiden van Panama liggen de prachtige exotische “San Blas” eilanden. Deze zijn de thuisbasis van de inheemse Kuna, vooral bekend om hun kleurrijke stof molas. Toeristen kunnen een vlucht naar San Blas boeken vanuit Panama City of een andere regionale luchthavens maar ook gaan er tours heen.

 

Slechts een handvol van de 365 San Blas eilanden zijn bewoond. Toeristen kunnen een authentiek Kuna dorp bezoeken, snorkelen in de levendige blauwe zee, ontspannen op witte zandstranden en de flora en fauna van de eilanden verkennen. Het is ook mogelijk om Colombia te bereiken via een zeilboot-trip varend door de “San Blas” eilanden.  

 

Grootste misvatting over Panama: de Panamahoed komt niet uit Panama maar uit Ecuador; deze is bekend geworden aangezien FDR deze droeg bij een bezoek aan het Panama kanaal waardoor deze naam bleef hangen. PANAMA UITGELICHT: