DUITSLANDOfficiële Naam                   : De Bondsrepubliek Duitsland

Hoofdstad                          : Berlijn

Munteenheid                      : Euro (EUR)

Taal                                     : Duits

Inwoneraantal                    : 80.000.000 

Visum nodig                       : Nee


inleiding


Duitsland, in het hart van Europa heeft als geen ander z’n stempel op het huidige Europa gedrukt. Pas in het jaar 1867 werd Duitsland een natiestaat. Toen bestond het nog alleen uit Noord Duitse Staten met Pruisen maar een paar later traden ook de Zuid Duitse Staten toe.

 

Heilige Roomse Rijk

Daarvoor bestond Duitsland ook als het Heilige Romeinse Rijk al duizend jaar en zelfs daarvoor stond Duitsland bekend als “Germania” waarin de barbaarse stammen hartstochtelijk vochten met de Romeinen die op hun punt van de macht stonden.

 

Nadat Duitsland eindelijk een natie was hebben zich verschrikkelijke oorlogen ontwikkeld; eerst nog op kleine schaal in 1870 tussen Frankrijk en Duitsland (Pruisen) maar in 1914 was het een van de veroorzakers van de Grote Oorlog, oftewel WWI. Het opkomende nazisme (fascisme) stortten de wereld in 1939 in WWII, de oorlog die de wereld op zijn kop zette. Wat resulteerde in een verdeeld Duitsland dat pas in 1990 hersteld is. Een zeer boeiende geschiedenis maar ook op andere vlakken is Duitsland een zeer interessant land.

 

Wat dacht u van het fantastische landschap om in te wandelen, fietsen of varen. Van de lage vlaktes in het Noorden en de Friese eilanden tot het middengebergte met nationale parken als de “Harz” en het “Thuringen” woud tot de hoge Beierse Alpen, het Zwarte Woud en zijn minerale baden. Steden als Berlijn, Munchen en Hamburg zijn een lust voor het oog, niet alleen op architectonisch gebied maar ook om zijn multiculturele karakter. 

 

Bekende karakteristieken:

Einstein, Karl Marx, Beethoven, Goethe, Martin Luther en de Gebroeders Grimm – een kleine greep aan Duitsers die zeer veel invloed hebben gehad op diverse vlakken en niveaus wereldwijd. Duitsland, is een zeer makkelijk land om te bereizen; de wegen zijn in perfecte staat net als het aanbod van hostels, campings en openbaar vervoer.

 

Wij zijn onze oosterburen als harde werkers die pietje precies zijn en goede bouwers van auto’s en andere “degelijke” apparaten. “Als het uit Duitsland komt, moet het wel goed zijn”.

 

Maar naast “Deutsche punktlichheit” staan de Duitsers ook bekend om levensgenieters; denk maar eens aan de Duitse wijn, de braatworst en de vele Duitse bieren die tijdens het “OktoberFest” worden verorberd. 

 

Als herenigd land spelen de Duitsers wederom een zeer belangrijke rol in het nieuwe Europa – als mediator tussen de Oostelijke en Westelijke Europese landen, als bank van Europa, als land met de meeste inwoners en met de derde economie op aarde zijn ze onmisbaar om Europa te laten slagen.

 

In de vele malen dat ik Duitsland heb bezocht ben ik nooit teleurgesteld; ik heb alle hoeken van het land gezien in verschillende reizen en kan een reis naar Duitsland alleen maar aanbevelen - “never a dull moment”. duitsland uitgelicht:


informatie over duitsland: