Officiële naam : Republiek India
Hoofdstad : (New) Delhi
Munteenheid : Indiase roepie (INR)
Taal : Hindi en Engels
Inwoneraantal : 1.200.000.000
Visum nodig : JA
India is een van de grootste en meest bevolkte landen ter wereld en een uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Het Indische subcontinent strekt zich uit over verschillende klimaatzones, er zijn tal van culturen en volksgroepen, het kastenstelsel speelt een grote rol alsmede religie, en er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke agglomeraties en het platteland. Al deze tegenstellingen hebben ook een grote invloed op de Indiase kleding en de keuken.
India als land:
Perzen noemden (een deel van) het land Hindoestan, het land aan de Indus. Dit werd door de Grieken gemaakt tot Indië. De term India is vooral gebruikelijk geworden in navolging van de Engelse benaming. India wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel westerse bedrijven besteden hele delen van het werk zoals administratie, programmeren en callcenters, uit naar India. India is de geboorteplaats van een aantal grote religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme; Al voor het begin van onze jaartelling dreven de Indiërs handel met dit gebied, tot in China aan toe. Vele Koninkrijken hebben geheerst over (delen) van India en vooral de komst van de Arabieren in de 7e tot 10e eeuw heeft het land behoorlijk beïnvloed. Met de komst van de Europeanen veranderde alles; eerst Portugezen, daarna de Nederlanders, Fransen en Engelsen begonnen met handel te drijven om daarna hele delen te koloniseren. De Britten zouden het Indiase subcontinent annexeren en India werd een kroonkolonie van het immense Britse Rijk en moest gehoorzamen aan de Engelse kroon. Aan het einde van de 19e eeuw begonnen nationalistische gevoelens op te spelen en o.a. door toedoen van nationalisten Nehru en Ghandi werd dit verder opgevoerd in het begin van de 20ste eeuw. Na WWII viel het Koloniale rijk ineen en splitte het Islamitische Pakistan zich af van het Hindoeïstische India. Oorlogen volgde met o.a. China maar vooral met Pakistan. Onrust was er in de politiek over vooral corruptie, religieuze kwesties en laster; politici als Indira Ghandi werden erdoor vermoord. India is sinds jaar en dag een kernmacht, een ICT reus al blijken de verschillen tussen arm en rijk alleen maar groter te word.
Divers India:
India wordt betiteld als werelds meest multidimensionale land en niets minder waar. Van bergpieken met sneeuw tot witte zandstranden met wuivende palmbomen en van oude bazaars tot de sjeikste shops in glazen winkelcentra. Maar ook Hindoestaanse festivals waar tienduizenden pelgrims opduiken, Koloniale dorpen en een keuken waar menig land jaloers op zal worden. Subcontinent India heeft meer dan een biljoen mensen van elke kleur, vorm, soort en type. Minderheidsgroepen, religies, verschillende talen, gewoontes, culturen – India is een smeltkroes van alles wat loopt, eet, ruikt en gebruikt. Als reiziger in dit land kun je je niet voorbereiden; het beste is het over je heen te laten komen. Beroepsbedelaars, imams en zeer strenge politie, je kunt het allemaal treffen. Mysterieuze geuren, kleuren, verlaten stranden maar ook unieke UNESCO ruïnes, brede rivieren en natuurlijk de natuurparken waar tijgers en leeuwen samen in een park te zien zijn. Steden als Bombay en Delhi zullen je verwarren, verbazen en interesseren maar ook kleine bergdorpjes waar de Engelsen hun villa’s lieten bouwen. Je kunt op een olifant rijden, je hersenen laten reinigen in een yoga dorp, het kastenstelsel onderzoeken of kijken waar de “Beatles” inspiratie opdeden. De Himalaya met de hoogste bergen ter wereld, de backwaters van Kerala maar ook treinstations waar honderden mensen onder kleden liggen te slapen. Duizenden verhalen, honderden voorbeelden van een land wat je bezocht moet hebben voordat je oordeelt en dan nog.
ACTUALITEIT:
De partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft de parlementsverkiezingen in het land gewonnen. Zijn conservatieve en hindoe-nationalistische Bharatiya Janata-partij (BJP) won de verkiezingen in dat jaar eveneens met een ruim verschil. De partij wist toen 282 van de 542 zetels te bemachtigen. Zo'n 900 miljoen kiesgerechtigden mochten kiezen uit kandidaten van meer dan tweeduizend partijen.
Bron: www.nu.nl (Mei 2019)
Afrika
Egypte
Ethiopië
Ghana
Mali
Marokko
Oeganda
Zuid-Afrika
Azië en Oceanië
Australië
Cambodja
China
Georgië
India
Indonesië
Nepal
Nieuw-Zeeland
Oezbekistan
Singapore
Sri Lanka
Thailand
Vietnam
Europa
Albanië
Frankrijk
Griekenland
Montenegro
(Noord) Ierland
Letland
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Slovenië
Tsjechië
Turkije
Amerika
Bolivia
Brazilië
Colombia
Guatemala
Nicaragua
Peru
BZW’s / Sights
Archeologie
Historie
(Hoofd) steden
Highlights nr 1
Onbekende "gems"
Strand
Natuurparken (RV)
Historisch (RV)
Algemeen (AIG)
Wereldoorlog 2 (AIG)
Personen (AIG)
Overig
Tours
Blogs
Contact
© Cheapskatetravel.nl; 2018 (all rights reserved)