ETHIOPIEOfficiële naam        : Federale Democratische Republiek Ethiopië

Hoofdstad               : Addis Ababa

Munteenheid           : Birr (ETB)

Taal                          : Amhaars

Inwoneraantal         : 100.000.000

Visum nodig           : JA (bij aankomst) 


inleiding


Ethiopië, ook wel Abessinie genoemd, gelegen in de hoorn van Afrika staat bij veel mensen helder op de geest van het beeld in de jaren 80 van verschrikkelijke armoede en honger. 

 

Oorlog met het buurland

Een paar jaar geleden kwamen daar berichten bij over oorlog met hun oude vriend en buur Eritrea en aanvallen op buurland Somalië vanwege extreem Islamitische invloeden. Niet echt goede reclame voor wat misschien wel het mooiste en meest indrukwekkendste land van Afrika is.  

 

Zo is het een land met oneindig veel afwisseling op het gebied van historie, natuur en cultuur. Lucy, een skelet van een mens dat zo’n 3,2 miljoen geleden op aarde rondliep is in Ethiopië gevonden en is wellicht de bakermat van de mensheid. Je kunt het zien in het museum in hoofdstad Addis Ababa

 

Het christendom arriveerde hier eerder dan in de rest van de wereld en je vind in Ethiopië dan ook diverse kerken met een schat aan religieuze voorwerpen.

 

Maar ook rotsschilderingen, archeologische schatten, fortificaties, islamitisch erfgoed en vele paleizen getuigen van de rijke historie van het land. Erg bijzonder zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16de-eeuwse kastelen in Gondor, de stèles in Axum en de eeuwenoude kloosters in en rond Lake Tana (Bahir Dar). 

Afwisselende landschappen

Ethiopië is ook een land waar natuurliefhebbers volop aan hun trekken kunnen komen. Het land heeft namelijk een prachtige natuur met afwisselende landschappen zoals onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, groene heuvels, meren, rivieren, regenwouden, savannen en woestijnen.

 

Het land telt meer dan 800 vogelsoorten en er komen diersoorten voor die nergens anders op de wereld voorkomen, zoals de Gelade baviaan, de Ethiopische wolf en de Walia steenbok. Belangrijke natuurparken zijn bijvoorbeeld Bale en de Simien bergen.

 

Tenslotte heeft Ethiopië ook nog eens een zeer kleurrijke bevolking. Er wonen ruim tachtig verschillende volkeren en  stammen in het land, ieder met zijn eigen cultuur en religie. Met name in de Omovallei in het zuiden van het land leven de volken nog geheel op eeuwenoude traditionele wijze.

 

Er zijn wel degelijk buitenlandse invloeden ook al is het land nooit gekoloniseerd geweest (als enige in Afrika) en dat merk je als je in de straten loopt en opvallend veel Italiaanse (zaken)mensen ziet rondlopen. Daarnaast kun je overal spaghetti krijgen i.p.v. de overal aanwezige “injera” pannenkoek.Ethiopië uitgelicht:informatie over Ethiopië:

een scam in addis ababa (blog)


Smerige truc in Ethiopië (Addis Ababa)

Nietsvermoedend loop ik op de straat als opeens een wildvreemde een gigantische fluim op m'n broek deponeert ... een paar minuten later ben ik alles kwijt. 

 

Lees verder >> 

 

Ethiopië | Addis Ababa | Blog