ARGENTINIËOfficiële Naam                    : Argentijnse Republiek

Hoofdstad                           : Buenos Aires

Munteenheid                      : Argentijnse Peso (ARS)

Taal                                      : Spaans

Inwoneraantal                    : 42.000.000 

Visum nodig                       : Nee


inleiding


Argentinië is het een-na grootste land van Zuid Amerika (na Brazilië) en staat vooral bekend om z’n prachtige landschappen. 

 

Denk eens aan de uitgestrekte platte pampa, Patagonië met hoge besneeuwde Andes pieken, Atlantische Oceaan kusten en de jungle in het noorden van het land. Werelds grootste watervallen, gletsjers maar ook semi-woestijn bij de grens met Chili en Bolivia is hier te vinden.

 

In die diverse streken wonen ook heel veel (wilde) dieren; van de lama tot de orka in de wateren van het oosten en van de kaaiman tot de flamingo. Net als de verschillende flora en fauna is ook het weer zeer veranderlijk; van de hete vochtige lucht in het noorden tot de koude winters in het verre zuiden. 

 

Van Indianen tot voetbalgekte: 

Het voetbalgekke Argentinië heeft z’n portie verscheurde geschiedenis ook in z’n portefeuille zitten; ooit was het land waar ex-nazi’s met open armen werden ontvangen maar natuurlijk was dit Zuid-Amerikaanse land eerst bevolkt door de indianen.

 

De Spaanse conquistadores eisten het land op en in de jaren 70 was daar de junta. Vooral de Falkland oorlog baarde begin jaren 80 opzien.

 

De bevolking is een mix van Indiaas en Europese immigranten die het Katholicisme hebben meegebracht. Eva Peron (alias Evita) is waarschijnlijk de bekendste persoon. Je kunt in Argentinië dus prachtige oude koloniale steden vinden maar kleine houten of stro hutjes vinden waar “gauchos” in schuilen.

 

Een paar dingen die je moet doen als je naar Argentinië komt; vlees eten, de tango dansen en naar het voetbalstadion gaan. Het land is redelijk prijzig al speelt de economie hier een grote rol in. 


Toeristische trekpleisters: 

Een van Argentinië z'n grootste toeristische trekpleisters is de hoofdstad Buenos Aires. Ook Patagonië met z'n prachtige natuur (natuurpark Tierra del Fuego) staat hoog op de bucketlists. Een van werelds mooiste gletsjers Perito Moreno en de prachtige blauwe meren rond Bariloche mogen niet op dat lijstje ontbreken. En tenslotte hebben we de wijnstreken rond Mendoza en de tweede stad Cordoba met een aantal statige Koloniale (Spaanse) gebouwen. ARGENTINIË uitgelicht:


informatie over ARGENTINIË