Reisverhalen - Natuurparken


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante (nationaal) parken -reisverhalen op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "natuurgebieden" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is "Jiuzhaigou", nationaal park in China, het reisverhaal en bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE "(natuur)parken-SITES":


ZUID-AFRIKA:

Ooit zwierven duizenden olifanten rond in dit gedeelte van Zuid-Afrika; nu stijgen de groeicijfers weer van deze overwinnaars in het aan de kust gelegen Addo N.P. 

 

Lees meer  >>>


POLEN:

In de geconserveerde oerbossen in Oost-Polen (grens Wit-Rusland) leeft o.a. de geherintroduceerde en beschermde Europese bizon.

 

Lees meer  >>>AUSTRALIE:

Op 2 uur bussen van Sydney ligt in Zuidoost Australië dit prachtige natuurpark “Blue Mountains” met z’n typische Kars gebergten met hoge scherpe pieken en diepe valleien.

 

Lees meer  >>>


NEPAL:

Chitwan ligt in het zuiden van Nepal en is een verademing in het hoge Nepal met diepe jungle, wilde dieren (zoals neushoorns en tijgers) en brede rivieren met krokodillen.

 

Lees meer  >>>CHINA:

Het is niet zo verwonderlijk dat de filmregisseur van fantasiefilm “Avatar” de piekachtige bergen en magische mist rond “Huang Shan” nam als uitgangspunt van z’n film.  

 

Lees meer  >>>


THAILAND:

Het oudste natuurpark van Thailand is “Khao Yai” ten noordoosten van Bangkok met mooie uitzichten, een filmwaardige waterval en veel wilde dieren waaronder de “neushoornvogel”.  

 

Lees meer  >>>CHINA:

Het basiskamp van “Mount Everest” op zo’n 5000 meter hoogte is een barre maar ook mythische plek op de grens met Nepal waar heel veel klimmers te vinden zijn.

 

Lees meer  >>>


CUBA:

Het nationale park “Sierra Maestra” is bekend geworden vanwege het hoofdkwartier van “Fidel Castro” van waaruit hij z'n Revolutie begon met een handvol hardnekkige strijders.   

 

Lees meer  >>>POLEN:

De (hoge) Tatra’s zijn onderdeel van de Karpaten en liggen in Zuid Polen aan de grens met Slowakije. Je kunt hier geweldig hiken, mountainbiken maar ook wandelen.  

 

Lees meer  >>>


SRI LANKA:

In het zuidoosten van eiland Sri Lanka ligt Yala NP – wellicht het beste park wereldwijd om luipaarden te spotten maar er komen ook o.a.. olifanten en talloze apensoorten voor.

 

Lees meer  >>>