Reisverhalen - Historische sites


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante historische sites -reisverhalen op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "bezienswaardigheden" in de vorm van verhalen uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is "Coimbra", de oude Romeinse nederzetting, HET reisverhaal van deze paginasite.ANDERE "HISTORISCHE-SITES":


MAROKKO:

De huizen en fortificaties van deze oude “Kasbah” zijn in leem opgetrokken en lopende door de smalle steegjes snap je waarom vele films hier zijn opgenomen. 

 

Lees meer  over “Ait Benhaddoudout” >>>


TURKIJE:

Niet veel (Westerse) toeristen maken het naar “Amasya” met z’n authentieke Ottomaanse huizen die boven de rivier hangen en graftempels in de bergen. 

 

Lees meer  over “Amasya” >>>FRANKRIJK:

Het slagveld waar geschiedenis geschreven zou worden; de Engelse “langbogen” zouden het Franse leger verslaan en hun heerschappij in Frankrijk vestigen.

 

Lees meer  over “Azincourt” >>>


IERLAND:

Onbekendheid is troef in “Bru de Boinne” in Ierland; was het een heilige plek voor de doden, een kalender of werden hier belangrijke koningen begraven?

 

Lees meer  over “Bru de Boinne” >>>ALBANIE

Aan de kust in het uiterste puntje van Albanie ligt de prachtige ruiine-stad Romeinse stad “Butrint” met een indrukwekkende Akropolis en o.a. Romeinse baden. 

 

Lees meer  over “Butrint” >>>


IRAN:

Ten oosten van Teheran liggen de onbekende, groene heuvels van Iran; historici en toeristen komen hier de mysterieuze “kastelen van de sluipmoordenaars” bezoeken.  

 

Lees meer  over “Gazor Khan” >>>GEORGIE:

Uplistsikhe was ooit een grote belangrijke stad van meer dan 20.000 mensen; vernield door de Mongolen kun je nu alleen nog wat grotwoningen aanschouwen. 

 

Lees meer  over “Gori - Uplistsikhe” >>>


CHINA (TIBET):

Gyantse ligt in het zuiden van Tibet en is misschien wel de meest Tibetaanse stad van de regio met talloze Boeddhistische kapelletjes en wandschilderingen.  

 

Lees meer  over “Gyantse” >>>POLEN:

Het zeer indrukwekkende hoofdkwartier van de Teutoonse (of Duitse) orde is gevestigd in een superkasteel in Marlbork, Polen wat je nu kunt bezichtigen.

 

Lees meer  over “Marlbork” >>>


ISRAEL:

De Israelische Koning “Herodus” liet een fortificatie bouwen op een hoge berg die dienst zou zijn als laatste toevluchtsoord van de Joden in strijd met de Romeinen. 

 

Lees meer  over “Masada” >>>SRI LANKA:

In Negombo zijn de door Hollanders gegraven kanalen nog goed zichtbaar; hier werd de gewonnen kaneel door vervoerd en richting het moederland gestuurd.  

 

Lees meer  over “Negombo” >>>


TURKIJE:

Misschien wel de mest indrukwekkende “arena” wereldwijd – uitzicht over de zee en onder een prachtige ruïnestad; dit is Pergamum gelegen aan de Egeïsche Zee.  

 

Lees meer  over “Pergamum” >>>CUBA:

In 1961 deden de VS (CIA), een zo zou blijken mislukte, aanval op de stranden van Cuba (Playa Giron) om Fidel Castro te verjagen en een andere regering te installeren.  

 

Lees meer  over “Playa Giron” >>>


LETLAND:

Een van de meest lugubere plaatsen van Letland is in Salaspils waar het gelijknamige nazi-concentratiekamp stammend uit WW2 ooit stond. 

 

Lees meer  over “Salaspils” >>>RUSLAND:

Soezdal maakt onderdeel uit van de befaamde “gouden ring” met stadjes rond Moskou – hier vind je sprookjesachtige uien-koepels, kathedralen en houten huisjes.  

 

Lees meer  over “Soezdal” >>>


CHINA:

Vlakbij de stad “Turpan” in het noorden van China kun je een gepreserveerde ruïnestad op een hoog egaal plateau bezoeken wat lijkt op een stuk afgesneden cake.  

 

Lees meer  over “Turpan” >>>FRANKRIJK:

De naam van het gehucht zegt alles; Vaison is een oud Romeinse stad met vele overblijfselen uit die tijd met authentieke Franse huizen en een prachtige brug.  

 

Lees meer  over “Vaison de la Romaine” >>>


GRIEKENLAND

In Vergina (ooit hoofdstad “Aigai”) liggen de Koninklijke ondergrondse tombes waar o.a. de vader van Alexander de Grote begraven liggen. zou de voormalige. 

 

Lees meer  over “Vergina” >>>