BLOGS


Alhoewel je de blogs over de desbetreffende landen (en onderwerpen) ook bij de specifieke hoofdstukken kunt terugvinden is dit een totaaloverzicht van alle blogs gerangschikt op datum van aanmaken.


10 Redenen om Turkije te bezoeken

meer lezen

Paradijs - het andere "Ko Chang"

meer lezen

Pay you're respect at this very special graveyard

meer lezen

Lindos, het mekka van RHODOS

meer lezen

Wil je zonder strafblad in een gevangenis slapen?

meer lezen

10 Redenen om Turkije te bezoeken


Wat is leuker om de volgende zomervakantie te regelen als het in Nederland bitterkoud is!? Misschien dat deze 10 tips met prachtige bezienswaardigheden en andere info m.b.t. Turkije je kunnen helpen en inspireren! 

meer lezen

Paradijs - het andere "Ko Chang"

THAILAND - "Ko Chang” staat bekend als ‘the next big thing’ in Thailand. Het is zo’n 40 kilometer lang en 16 kilometer breed en daarmee na Phuket het grootste eiland van het land. Het is eigenlijk een grote jungle, met steile wegen en moeilijk doorgangbare stukken land. Deze wilde natuur, de rustige sfeer en mooie stranden maakte - het andere - "Ko Chang" al jaren geleden een populaire locatie onder backpackers in Thailand. De tijden zijn echter aan het veranderen. Meerdere hotels en reisbureaus hebben het eiland ook ontdekt en brengen elk jaar meer toeristen. Ondanks dat zijn er nog genoeg plekken te vinden die aan je verwachtingen voldoen; ook kun je een trip maken naar omliggende, vaak onbewoonde eilandjes. Maar je moet wel erg haast maken ............


meer lezen

Pay you're respect at this very special graveyard

In de bijna vergeten “Irak-Iran” oorlog, de langste conventionele oorlog in de 20ste eeuw, vielen zo’n half miljoen doden, een veelvoud  aan gewonden en zouden meer dan een miljoen mensen hun huis en haard verliezen. Een groot aantal Iraanse slachtoffers liggen begraven op de militaire begraafplaats in Teheran niet ver van hun leider “Khomeini”. Deze voor de Iraniërs heilige plek verschilt wel degelijk van de voor ons veel voorkomende militaire begraafplaatsen in de Westers wereld.


meer lezen

Lindos, het mekka van RHODOS

Rhodos-eiland heeft twee mega-publiekstrekkers waarvan Rhodos-stad de eerste is maar het prachtig gelegen "Lindos" een hele goede tweede vormt. Het "witte" stadje ligt aan de zuidkust van het meest-oostelijk gelegen eiland behorend tot Griekenland en is een lust voor het oog.


meer lezen

Wil je zonder strafblad in een gevangenis slapen?

Inleiding:

er is een mogelijkheid om in een cel van een gevangenis te slapen zonder dat je daarvoor voor het leven "getekend" zal zijn in de vorm van een strafblad o.i.d. In de hoofdstad van Slovenië - Ljubljana - kun je een kamer boeken die ooit dienst deed als penitentiaire instelling.


meer lezen

Enig idee voor welke film deze bergen de inspiratie vormden?

Inleiding:

De mystieke bergen van "Huang Shan" in het oosten van China zijn een UNESCO-site en een van de meest mysterieuze bergketens ter wereld. Maar veel mensen weten niet dat deze hoge pieken omringd door wolken ook de inspiratie vormden voor een van Hollywood's blockbusterfilms "Avatar".  


meer lezen

Je wilt een reis maken maar waar moet je in godsnaam beginnen?!


Hieronder volgen een vijftal cruciale tips voor beginnende (backpack) reizigers die een handvat kunnen zijn voordat je op pad gaat. Iedereen is natuurlijk gefocust op de bezienswaardigheden van het land, de cultuur, de inwoners maar het is belangrijk om eerst je zaken “thuis” op orde te hebben.

meer lezen 89 Berichten

Slovenie * uitgelicht * Een onbekende bestemming maar zo veelzijdig!

Slovenië was onderdeel van Joegoslavië en wordt weleens Europa in het klein genoemd en met reden. Dit kleine centraal Europese landje ligt aan de Adriatische kust, heeft azuurblauwe rivieren, hoge bergen, prachtige architectuur, cultuur en een aantal zeer interessante bezienswaardigheden. Ontdek deze onontdekte “gem” voordat heel toerist-beminnend Europa erheen gaat.


meer lezen 133 Berichten

Reuzenstappen in (Noord)-Ierland

Een van Ierland’s meest opmerkelijke bezienswaardigheden moet de “Giant’s Causeway” oftewel de weg der Giganten zijn. Gelegen aan de noordkust van Noord-Ierland is dit een mythische maar ook legendarische plek gebaseerd op het verhaal van twee reuzen ……


meer lezen 125 Berichten

De werkende backpacker gaat betalen

De Australische regering wil in afzienbare tijd een belasting gaan invoeren voor (tijdelijke) werkzame rugzaktoeristen die een centje willen bijverdienen om hun “dure’ reis “down under” te bekostigen. Vraag is natuurlijk of het nog een haalbare kaart is om naar dit continent te reizen wat steeds duurder wordt.


meer lezen 119 Berichten

“Nederlands koloniaal tintje in Brazilië, Zuid-Amerika”

Olinda ligt aan de oostkust van Brazilië en moet een van de hoogtepunten zijn als je een reis gaat maken naar dit Zuid-Amerikaanse land. Iedereen kent Suriname en Indonesië als Nederlandse kolonies maar ook in Brazilië hebben de Hollanders jaren gebivakkeerd. Ondanks het feit dat de Nederlands het Portugese Olinda in vlammen zetten zijn hier toch prachtige koloniale gebouwen te bewonderen onder de Braziliaanse zon. Andere voordelen zijn een zeer relaxte sfeer met Samba-klanken en een adembenemend carnaval.


meer lezen 95 Berichten

"Cuba overspoeld?"

De oude Revolutionair Fidel Castro is niet meer en het lijkt wel of Cuba in een jaar veranderd van een communistisch land in een toeristisch oord die z’n weerga niet kent. Nieuwe hotels, aankomst van grote cruiseschepen, bouw van luxe resorts, het uirollen van internet en nieuwe en goedkope vluchten naar Havana – het kan niet op. Cuba het nieuwe Thailand?


meer lezen 204 Berichten

BLOG: "Herintroductie van het Perzische luipaard"

Eindelijk ‘ns goed nieuws over de Perzisch luipaard (of panter) waarvan een aantal exemplaren geherintroduceerd zijn in de Russische Kaukasus. Het prachtige beest is bijna uitgestorven; er leven nog een aantal honderd panters in wat wij vroeger “Perzië” noemden en het zou zonde zijn om deze niet nog beter te beschermen.


meer lezen 44 Berichten

"Nepal na de aardbevingen en aardschokken"

In 2015 werd Nepal door een reeks van aardbevingen en naschokken getroffen die het land op z’n kop zette. Niet alleen kwamen duizenden om het leven of werden gewond, honderdduizenden huizen werden met de grond gelijk gemaakt en menig cultureel erfgoed werd verwoest ook werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om politiek het een en ander te “veranderen”. Hoe is het nu in Nepal?


meer lezen 127 Berichten

BLOG: "Bestaat de nazitrein nu wel of niet?"

Bestaat ie nou wel of niet? Dat is de grote vraag m.b.t. de inmiddels beroemde nazitrein die in Zuid Polen in 1945 spoorloos verdween en vol zou zitten met geroofde sieraden, goud en andere kostbare spullen zoals schilderijen en onschatbare kunst.


meer lezen 9 Berichten

BLOG: "Hoe is de situatie nu in Mali"?

In 2012 reisde ik door het Afrikaanse Mali en was nog maar net de grens over of de situatie liep daar volledig uit de hand. Rebellen uit het noorden hadden de hoofdstad “Bamako” veroverd en buitenlanders werden gegijzeld. Zo nu en dan horen wij iets op TV over het sturen van Nederlandse soldaten naar Mali die daar rebellen bevechten. Maar wat is daar nu eigenlijk aan de hand – kun je er reizen en is er een kans dat de situatie daar snel veilig wordt?


meer lezen 9 Berichten

BLOG: "Hitler gesignaleerd in Brazilië"

Tijdens en na WWII zijn er talloze (ex)-nazi’s naar Zuid-Amerika gevlucht om hun straf te ontlopen. Ondanks dat sommigen opgejaagd zijn, is slechts een deel ervan ook daadwerkelijk opgespoord en alsnog berecht. Er zouden tijdens de oorlog zo’n 2.000 van hen naar Brazilië zijn gevlucht en na de oorlog nog eens zo’n 20.000. Onder een van hen zou zelfs de nazileider zelf “Adolf Hitler” hebben gezeten. Hij zou tot z'n 95-jarige leeftijd in een klein dorpje in Brazilië hebben gewoond.


meer lezen 30 Berichten

BLOG: "Iran, to go or not to go"

Twee jaar geleden heb ik een maand rondgereisd in Iran, een voor vele nog onbekende (reis)bestemming. Talloze malen ben ik gevraagd door geïnteresseerden of dit land wel veilig is, of het moeilijk is om binnen te komen als Westerling (qua visum) en of het de moeite waard is als vakantie- of reisland. Ik besloot er onderstaande blog aan te wijden. 


meer lezen 131 Berichten

BLOG: "Een nieuwe heerschappij in het Oosten?

Moeten we vrezen voor een nieuwe heerschappij, een nieuwe wereldorde, een verandering van de wereldmacht? De Chinese economie duizelt ons al jaren met een toename van groei in de dubbele cijfers waar wij in het Westen alleen maar van kunnen dromen. Een bevolking van meer dan 1,2 miljard mensen en dus ook een markt van dezelfde grootte. In Europa vergrijzen we en neemt de bevolking alleen maar toe door grote hoeveelheden immigranten. Daarnaast zijn de Europese landen het vaker oneens dan eens waar in China door een strak geleid beleid geen sprake van kan zijn.

meer lezen 194 Berichten

BLOG: "Een rooikat zaait dood en verderf in Kaapstad"

Nabij Kaapstad liggen een aantal strandjes waar groepen beschermde pinguïns rustig leven. Tenminste voordat een tweetal wilde katten of caracals  hen als gewilde prooi ging zien. Sinds die tijd zijn er zo’n 135 pinguïns gedood. Een van de katten heeft men inmiddels te pakken gekregen. Op de ander wordt sinds een paar weken naarstig gezocht om meer leed te voorkomen.


meer lezen 199 Berichten