* Bijgewerkt t/m 2016 - wijzigingen voorbehouden.
Over het algemeen kun je de Peruvianen omschrijven als een stoïcijns volk, trots en met humor. Niet zo heel opmerkelijk overigens als je kijkt naar het inktzwarte verleden van het land refererend aan bijvoorbeeld de guerrilla oorlog uit de jaren 80 die tienduizenden doden liet. Peruvianen zijn cynisch over hun leiders die constant worden beticht van omkoping, corruptie en witte boorden criminaliteit. Aan de andere kant blijven ze hoopvol en humoristisch ook al is dat vaak zwarte humor. Ze maken vaak het beste uit de vaak slechte situatie. Peruvianen zijn zeer gastvrij t.o.v. derden (toeristen, vreemden) en hangen verschrikkelijk aan familie en vrienden. Het is nog steeds een zeer conservatieve samenleving waar man-vrouw taken nog strikt gescheiden zijn en vaak clans bij elkaar blijven wonen. Ook is er nog steeds een grote antipathie t.o.v. homoseksuelen. Dit veranderd overigens in de grote steden. Het verschil in rijk en arm is verschrikkelijk groot in Peru (en lijkt groter te worden i.p.v. kleiner) en het zijn vaak de traditionele bewoners van het land (de indianen) die het het zwaarst hebben. Pas in 2001 werd een traditionele inwoner van Peru als president gekozen en vanaf die tijd was de hoop dat het verschil kleiner zou worden.
Beleefdheid is zeer belangrijk in Peru; iedereen zegt elkaar goedendag en vraagt hoe het met iemand gaat. Peruvianen zoenen direct op de wang wat bij de Indianen ongewenst is.
De belangrijkste exportproducten van Peru zijn koper, zilver, (riet)suiker, vis en vismeel, rijst, koffie, katoen, coca en sinds enige jaren aardolie.
Inca’s hoofdstad, bergvolkeren en “Machu Pichu”.
De Peruaanse schrijver Mario Vargas Llosa (74) kreeg in 2010 de Nobelprijs voor de Literatuur. Een ander persoon is de ex-president Fujimori.
Peru is nog steeds een goedkoop land om in te reizen. Dat gezegd hebbende zijn de kosten voor een bezoek aan de zwaar toeristische sites zoals Cuzco en “Machu Pichu” prijzig. Ook hoofdstad Lima is een stuk prijziger dan de rest van het land. Als je deze bezienswaardigheden kunt budgetteren (of zelfs overslaan) is een bezoek aan Peru goedkoop te noemen; reis met een metgezel zodat je double kamers kunt nemen i.p.v. singles en probeer van de vaste lunch aanbiedingen van restaurants te eten i.p.v. van de menukaart.
Lima kan het best bezocht worden in de zomer van december t/m februari: prettig warm. De kustregio is in deze periode een stuk warmer. April tot november is de beste tijd om deze regio te bezoeken. In de Andes-regio duurt het regenseizoen van december tot maart en deze kun je het beste aandoen in augustus en september.
Maria Rostworowski
Robin Kirk
Hiram Bingham
Carvo van de Valk
Edmundo Morales
Mario Vargas Llosa
Hugh Thomson
Nigel Davis
“History of the Inca Realm”
“The Monkey’s Paw”
“Inca land; explorations in the highlands of Peru”
“Naar de inval van de wereld, een bezoek aan het zonnevolk”
“Cocaine; white gold rush in Peru”
“Death in the Andes”
“The White Rock; an exploration of the Inca Heartland”
“The Ancient Kingdoms of Peru”
Afrika
Egypte
Ethiopië
Ghana
Mali
Marokko
Oeganda
Zuid-Afrika
Azië en Oceanië
Australië
Cambodja
China
Georgië
India
Indonesië
Nepal
Oezbekistan
Singapore
Sri Lanka
Thailand
Vietnam
Europa
Albanië
Frankrijk
Griekenland
(Noord) Ierland
Letland
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Slovenië
Tsjechië
Turkije
Amerika
Bolivia
Brazilië
Colombia
Guatemala
Nicaragua
Peru
BZW’s / Sights
Archeologie
Historie
(Hoofd) steden
Highlights nr 1
Onbekende "gems"
Strand
Natuurparken (RV)
Historisch (RV)
Algemeen (AIG)
Wereldoorlog 2 (AIG)
Personen (AIG)
Overig
Tours
Blogs
Contact
© Cheapskatetravel.nl; 2018 (all rights reserved)