Bezienswaardigheden - Brazilie

"Manaus / amazone"
inleiding


Er wonen zo’n 3 miljoen mensen in het Amazone gebied waarvan ruim de helft in de stad “Manaus” wonen. De stad is groot, smerig, heet met een hoge vochtigheidsgraad en op zich heeft het weinig tot geen reden om hier lang te blijven al ware het niet dat dit de plek is om je jungletrip in het oerwoud te regelen. In 1669 bouwde Portugese kolonisten op de plek waar nu de stad Manaus is gevestigd het fort “Sao Jose da Barra”. Anderhalve eeuw later werd het fort met de naastgelegen stad herdoopt als “Manaus” naar de indianenstam die vlakbij leefde. De stad floreerde ten tijde van de rubber boom en paleizen werden gebouwd, maar ook het bekende “Teatro Amazones”. Een vrije handelszone was het

enige wat de teloorgang van de stad in de jaren na de rubber boost wat de stad er weer bovenop kon helpen. Tegenwoordig komen de meeste elektronische Braziliaanse apparaten uit deze regio.


highlights


Jungle trip:

Een onmisbaar element van je komst naar de Amazone is een jungletrip. Diverse aanbieders met uiteenlopende activiteiten, dus “shop” goed rond voordat je besluit mee te gaan en te betalen. Omdat de “jungle” een stukje verderop ligt is het wel verstandig een aantal daagse trip te boeken. Activiteiten kunnen zijn; een wandeling en nacht in de jungle (in een tent, onder een muskietennet of bij lokale mensen thuis), een boottocht, vissen op piranha’s, ’s avonds op zoek naar jonge alligators, zwemmen en een kijkje in het huis, erf en landbouwgrond bij lokale mensen.

 

 

Andere bezienswaardigheden:

  • Teatro Amazones, Porto Flutuante (drijvende dok)


tips & advies (2011)


Bootreis: Manaus – Santarem:

Duur : twee dagen (30-36 uur)

Meenemen : een hangmat (deze kun je ook huren)

Waar : bij de haven staan verschillende “stands”


  • Naam : Pension “Sulista

Adres : Av Joaquim Nabuco 347

Prijs : 45 R (double incl. ontbijt)

 

Inhoud:

Dit is een prima hostel, schoon en redelijk in het centrum in een veilige drukke straat. Ze hebben verschillende kamers met diverse prijzen en een ontbijtkamer waar de gasten tezamen ’s morgens aan eten. Er lopen zoals overal hier wel mensen in het rond die direct “tours” willen regelen.


zie ook: