Bezienswaardigheden - Onbekende "gems"


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante onbekende “gems” -bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is de Ierse stad “Kilkenny” gelegen in het zuidoostelijke gedeelte van het eiland, DE bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE ONBEKENDE "GEMS":


Barichara is met z’n koloniale panden en prachtig gesitueerde ligging een gewilde plaats waar talloze films en series opgenomen zijn.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Barichara >>>


Oude stadsmuren, straatjes met keitjes en authentieke Chinese architectuur, tempels en prachtige stadspoorten. Dit is Dali. Er ligt ook een prachtig meer nabij Dali.   

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Dali >>>Als je van kale vlaktes maar ook bergen, rust, ruimte, kunst in de vorm van een hippie dorp houdt is de stoffige woestenij die “Nieu Bethesda” heet de locatie. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in N. Bethesda >>>


Naast een oud Romeins theater en spectaculaire triomfoog heeft niet geheel onverwacht de stad een Nederlands Koninklijk verleden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Orange >>>Gelegen tussen heuvels en bergen ligt dit UNESCO geregistreerde oud-zilvermijnstadje met prachtige barokke kerken. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Ouro Preto >>>


Een heerlijke relaxte stad aan een perfect meer en sfeervolle winkelstraten en natuurlijk de basis voor een trekking van de beroemde “Annapurna” bergen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Pokhara >>>Deze van oudsher Romeinse nederzetting heeft een kleine en zeer compacte historische binnenstad vol indrukwekkende oude panden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Ptuj >>>


De oase van “1001 nacht” met wuivende palmbomen, een lemen stad die ’s nachts opgelicht wordt, waterbronnen en panorama’s van hoge zandduinen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Siwa >>>De stad is vereeuwigd door Tolstoy’s “Love & War” maar Smolensk heeft ook van Ruslands mooiste kathedralen en een indrukwekkende stadsmuur.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Smolensk >>>


Een parel van de Renaissance in het zuidoosten van Polen. Sinds 1992 staat het centrum van Zamosc op de UNESCO werelderfgoedlijst.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Zamosc >>>