Bezienswaardigheden - Onbekende "gems"


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante onbekende “gems” -bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is de Ierse stad “Kilkenny” gelegen in het zuidoostelijke gedeelte van het eiland, DE bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE ONBEKENDE "GEMS":


Barichara is met z’n koloniale panden en prachtig gesitueerde ligging een gewilde plaats waar talloze films en series opgenomen zijn.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Barichara >>>


De 2500 jaar oude stad Buchara was een van de belangrijkste steden van de Zijderoute. Een van de hoogtepunten van de oude stad is de “Kalyan” minaret. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Bukhara >>>De stad staat bekend om z’n prachtige ligging maar ook om z’n witte huisjes met blauwe deuren, (raam) kozijnen, kleine balkonnetjes en smalle straatjes. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Chefchaouen >>>


Oude stadsmuren, straatjes met keitjes en authentieke Chinese architectuur, tempels en prachtige stadspoorten. Dit is Dali. Er ligt ook een prachtig meer nabij Dali.   

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Dali >>>Voornaamste trekpleisters van de “Golan Hoogte” zijn restanten van bewoning van duizenden jaren oud, waaronder “Gamla” en het kasteel “Nimrod”. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Golan >>>


Kakheti, bekend om z’n wijn wordt ook geroemd om het prachtig gelegen “Sighnaghi” met z’n nog staande stadsmuren en het kloostercomplex “David Gareja”. 

 

Lees meer bezienswaardigheden in “Kakheti” >>>Mamallapuram is een 7e-eeuwse havenstad met o.a. de beroemde “oevertempel” en talloze uitgehouwen UNESCO werelderfgoed-monumenten. 

 

Lees meer bezienswaardigheden in “Mamallapuram” >>>


De provincie “Maramures” staat bekend om z’n houten huizen, poorten, oude kerken waar mensen zich nog met paard en wagen in traditionele kledij voortbewegen. 

 

Lees meer bezienswaardigheden in “Maramures” >>>Meteora staat voor de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters die sinds de 11e eeuw bewoond worden door monniken die eerst in grotten woonden. 

 

Lees meer bezienswaardigheden in “Meteora” >>>


Als je van kale vlaktes maar ook bergen, rust, ruimte, kunst in de vorm van een hippie dorp houdt is de stoffige woestenij die “Nieu Bethesda” heet de locatie. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in N. Bethesda >>>De “Omo-vallei” word bewoond door verschillende Ethiopische stammen in klei hutten zoals de “Mursi” met hun opvallende asbak in de mond. 

 

Lees meer bezienswaardigheden in “Omo vallei” >>>


Naast een oud Romeins theater en spectaculaire triomfoog heeft niet geheel onverwacht de stad een Nederlands Koninklijk verleden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Orange >>>Gelegen tussen heuvels en bergen ligt dit UNESCO geregistreerde oud-zilvermijnstadje met prachtige barokke kerken. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Ouro Preto >>>


Een heerlijke relaxte stad aan een perfect meer en sfeervolle winkelstraten en natuurlijk de basis voor een trekking van de beroemde “Annapurna” bergen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Pokhara >>>Sapa staat bekend om z’n prachtige vergezichten, rijstvelden, bergen, het regenwoud en natuurlijk de bergstammen die hier wonen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Sapa >>>


De oase van “1001 nacht” met wuivende palmbomen, een lemen stad die ’s nachts opgelicht wordt, waterbronnen en panorama’s van hoge zandduinen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Siwa >>>De stad is vereeuwigd door Tolstoy’s “Love & War” maar Smolensk heeft ook van Ruslands mooiste kathedralen en een indrukwekkende stadsmuur.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Smolensk >>>


De regio is de meest populaire toeristische trekpleister van Sulawesi vanwege z’n traditionele bevolking, architectuur en cultuur. 

 

Lees meer bezienswaardigheden in Tana Toraja >>>Tikal was een van de grootste steden van de Maya’s en ligt, als verschil met andere populaire Maya-ruiine-steden, midden in de jungle.  

 

Lees meer bezienswaardigheden in Tikal >>>


Een parel van de Renaissance in het zuidoosten van Polen. Sinds 1992 staat het centrum van Zamosc op de UNESCO werelderfgoedlijst.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Zamosc >>>