Bezienswaardigheden - (Hoofd)steden


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante (hoofd)stad- bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is "Parijs", hoofdstad van Frankrijk, de bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE (HOOFD)STEDEN:


De hoofdstad van Thailand is de plek van de “Grand Palace”, “Wat Arun” en de “Floating Markets” maar ook een van de regio’s meest populaire transporthubs. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van "Bangkok"  >>> 


“La Candelaria” is een van de wijken in hoofdstad “Bogota” met een mix van Spaans kolonialisme, Engelse architectuur en hippie-achtige sfeer.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Bogota  >>>Een reis naar Egypte is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de piramides van Giza. Maar Cairo heeft talloze andere bezienswaardigheden.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Cairo  >>>


De hoofdstad van Ierland heeft de Guinness-brouwerij, het eeuwenoude “Trinity” college, een oud-IRA-gevangenis en een heus “pub-gebied” wat je niet mag missen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Dublin  >>>Havana is meer in opzichte de hoofdstad van Cuba; alles begint en eindigt hier. Daarnaast heeft de stad een prachtig gerenoveerd historisch centrum en een groot fort.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Havana  >>>


Officieuze hoofdstad van Turkije gelegen aan de “Bosporus” met o.a. de “Ayia Sofia”, de blauwe moskee, het beroemde “Topkapi” paleis en de grote “bazaar”.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Istanbul  >>>Een van werelds mooist gelegen steden met trekpleisters als de Tafelberg, Robbeneiland, de oude haven, leeuwenkop en een aantal pinguïn-stranden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Kaapstad  >>>


De hoofdstad van Nepal heeft een keur aan prachtige traditionele huizen en paleizen waarvan de meeste op Durbar plein zijn gevestigd. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Kathmandu  >>>Het symbool van de hoofdstad van Portugal is de “ontdekkingsreizigerstoren” van Belem maar herbergt ook een pittoreske oude stad, prachtige kloosters en het oude trammetje. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Lissabon  >>>


De hoofdstad van Slovenië bezit een kasteel op een hoge rots, een smaragd kleurige rivier met aan beiden zijden prachtige barokke en “Art Nouveau” gebouwen en bruggen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Ljubljana  >>>Iedereen kent het Rode plein, het mausoleum van Lenin en het Kremlin maar deze hoofd- en miljoenenstad van Rusland heeft meer te bieden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Moskou  >>>


De hoofdstad van China met z’n miljoenen inwoners herbergt o.a. de “Verboden Stad”. Op een dagtrip kun je o.a. naar de nabij gelegen “Grote Muur”.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Peking  >>>Denk je aan Brazilië, denk je aan Rio de Janeiro. En niet zonder reden. Rio is een van wereld’s indrukwekkendste steden met o.a. de beroemde "Copa Cabana".  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Rio de J.  >>>


De meest aansprekende en coolste stad van het continent; iedereen kent het “Opera House” , de befaamde brug en Bondi Beach – Sydney is een feest.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Sydney  >>>De hoofdstad van Iran is groot, smerig, indrukwekkend en heeft z’n duistere kant. Naast toeristische attracties kun je genieten van de meeste musea, winkels en uitgaansgelegenheden in het land.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Teheran  >>>


Met recht een wereldwonder; Warchau verrees na haar totale constructie in de Tweede Wereldoorlog uit haar as en is nu een parel om in te lijsten.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Warchau  >>>