Bezienswaardigheden - (Hoofd)steden


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante (hoofd)stad- bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is "Parijs", hoofdstad van Frankrijk, de bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE (HOOFD)STEDEN:


Athene met z’n antieke “Akropolis” en naastgelegen "Agora" wordt gezien als de geboorteplaats van de tegenwoordige Westerse beschaving.

 

Lees meer bezienswaardigheden van Athene >>>


De hoofdstad van Thailand is de plek van de “Grand Palace”, “Wat Arun” en de “Floating Markets” maar ook een van de regio’s meest populaire transporthubs. 

 

Lees meer bezienswaardigheden van "Bangkok"  >>> “La Candelaria” is een van de wijken in hoofdstad “Bogota” met een mix van Spaans kolonialisme, Engelse architectuur en hippie-achtige sfeer.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Bogota  >>>


Een reis naar Egypte is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de piramides van Giza. Maar Cairo heeft talloze andere bezienswaardigheden.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Cairo  >>>Delhi bestaat uit twee delen; Old Delhi is het Islamitische gedeelte en heeft prachtige oude monumenten terwijl het moderne gedeelte gebouwd is door de Britten. 

 

Lees meer bezienswaardigheden van (New) Delhi  >>>


De hoofdstad van Ierland heeft de Guinness-brouwerij, het eeuwenoude “Trinity” college, een oud-IRA-gevangenis en een heus “pub-gebied” wat je niet mag missen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Dublin  >>>Hanoi, de “oude dame” van de Oriënt heeft een zeer compact centrum met smalle straatjes vol vervallen koloniale panden, pagoda’s, winkeltjes en oude stadspoorten. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Hanoi  >>>


Havana is meer in opzichte de hoofdstad van Cuba; alles begint en eindigt hier. Daarnaast heeft de stad een prachtig gerenoveerd historisch centrum en een groot fort.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Havana  >>>Officieuze hoofdstad van Turkije gelegen aan de “Bosporus” met o.a. de “Ayia Sofia”, de blauwe moskee, het beroemde “Topkapi” paleis en de grote “bazaar”.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Istanbul  >>>


Jeruzalem is een van de twintig oudste doorlopend bewoonde steden ter wereld en is de bakermat van het Jodendom en het Christendom. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Jeruzalem  >>>Een van werelds mooist gelegen steden met trekpleisters als de Tafelberg, Robbeneiland, de oude haven, leeuwenkop en een aantal pinguïn-stranden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Kaapstad  >>>


De hoofdstad van Nepal heeft een keur aan prachtige traditionele huizen en paleizen waarvan de meeste op Durbar plein zijn gevestigd. 

 

Lees meer bezienswaardigheden van Kathmandu  >>>La Paz is een van de hoogst gelegen steden ter wereld en bezienswaardigheden zijn o.a. de heksenmarkt, “El Alto” en de Inca ruïnes van “Tiwanaku”.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van La Paz  >>>


Het symbool van de hoofdstad van Portugal is de “ontdekkingsreizigerstoren” van Belem maar herbergt ook een pittoreske oude stad, prachtige kloosters en het oude trammetje. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Lissabon  >>>De hoofdstad van Slovenië bezit een kasteel op een hoge rots, een smaragd kleurige rivier met aan beiden zijden prachtige barokke en “Art Nouveau” gebouwen en bruggen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Ljubljana  >>>


Iedereen kent het Rode plein, het mausoleum van Lenin en het Kremlin maar deze hoofd- en miljoenenstad van Rusland heeft meer te bieden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Moskou  >>>De hoofdstad van China met z’n miljoenen inwoners herbergt o.a. de “Verboden Stad”. Op een dagtrip kun je o.a. naar de nabij gelegen “Grote Muur”.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Peking  >>>


De parel van Azië is een mix van Europees en Aziatisch o.a. de beruchte “Tuol Sleng” gevangenis en de “Killing Fields” maar ook het Koninklijk paleis”. 

 

Lees meer bezienswaardigheden van Phnom Phen  >>>De Tsjechische hoofdstad wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

 

Lees meer bezienswaardigheden van Praag  >>>


Het oude Riga is een labyrint van kleine smalle steegjes, straatjes en pleinen met keitjes terwijl je een straat verderop prachtige  “Art Nouveau” kunt aanschouwen. 

 

Lees meer bezienswaardigheden van Riga  >>>Denk je aan Brazilië, denk je aan Rio de Janeiro. En niet zonder reden. Rio is een van wereld’s indrukwekkendste steden met o.a. de beroemde "Copa Cabana".  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Rio de J.  >>>


Singapore-stad, op de tip van het schiereiland van “Maleisië” gelegen heeft koloniale gebouwen, fortificaties uit WW2, interessante musea maar ook nationale parken.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Singapore  >>>De meest aansprekende en coolste stad van het continent; iedereen kent het “Opera House” , de befaamde brug en Bondi Beach – Sydney is een feest.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Sydney  >>>


Kleine binnenplaatsen, oude mannetjes op bankjes en spelende kinderen maar ook oude kathedralen, kerken en idyllische badhuizen; dit is Tblisi! 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Tblisi  >>>De hoofdstad van Iran is groot, smerig, indrukwekkend en heeft z’n duistere kant. Naast toeristische attracties kun je genieten van de meeste musea, winkels en uitgaansgelegenheden in het land.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Teheran  >>>


Met recht een wereldwonder; Warchau verrees na haar totale constructie in de Tweede Wereldoorlog uit haar as en is nu een parel om in te lijsten.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Warchau  >>>