Bezienswaardigheden - historische sites


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante historische - bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is “Che Guavara” stad "Santa Clara" in Cuba, DE bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE HISTORISCHE SITES:


Het hoogtepunt in Zuid-Egypte is de stad Aswan en omgeving met de machtige beelden van Farao Ramses II uitgehakt uit steen. Een van werelds bekendste beelden.   

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Abu Simbel >>>


Op een winderig verlaten plateau ligt de idyllische, magische en beetje nostalgische ruïnestad van Ani wat ooit de Armeense hoofdstad was van een groot rijk.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Ani >>>Buiten de stad ligt klein “Stonehenge” terwijl Evora zelf een historisch stadscentrum herbergt inclusief de bottenkathedraal en oude Romeinse ruïnes en baden.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Evora >>>


Gelegen in de Russische exclave is deze oud-Pruisische hoofdstad (Konigsbergen) aan een opmars bezig; symbool is de oude rode bakstenen kathedraal. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Kaliningrad >>>Gelegen aan de uiterste westgrens van China ligt de oude Zijderoute- en oasestad Kashgar met z’n oude lemen huizen en eeuwenoude markt.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Kashgar >>>


Lang vergeten bloeit dit kleine prachtig gelegen oude mijnstadje weer op in menig toeristische brochure en niet zonder reden. Prachtige straatjes met sprookjesachtige huizen.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Paraty >>>In Poznan ontstond Polen en is daarmee een van Polen oudste steden met misschien wel het meest indrukwekkende stadsplein van het land.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Poznan >>>


Genoemd naar de Nederlander “Pretorius” was dit de hoofdstad van de Boerenstaat “Transvaal” en nog immer kun je vele dingen uit die tijd herkennen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Pretoria >>>Rouen was de Engelse hoofdstad van Brits-Frankrijk in de 100 jarige oorlog. In deze “Engelse” plaats werd ook Franse heldin Jeanne d’Arc gevangen gehouden en op het plein kwam zij uiteindelijk op de brandstapel aan haar einde.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Rouen >>>


“Villa” was ooit een Spaanse koloniale militaire relaxplaats; nu vind je op een hoog plateau in de bergen van Colombia een prachtig groot open plein met een prachtige kathedraal en andere Spaanse koloniale gebouwen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden van Villa de L. >>>