Bezienswaardigheden - Highlights nr.1


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante absolute hoogtepunten -bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is “Trinidad” De bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE "HIGHLIGHT NR.1" SITES:


De Taj Mahal is een van de zeven wereldwonderen; een imposant, wit marmeren mausoleum wat de graftombe van Mumtaz Mahal is, vrouw van oud Mogolkeizer Shah Jahan.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Agra >>> 


Met zijn koloniale bouwstijl, zijn overzichtelijke omvang, typische marktjes en natuurlijk fotogenieke overhangende bouw, is Antigua misschien wel de grootste toeristische trekpleister van het land.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Antigua >>>De Noord-Ierse hoofdstad waar Titanic ooit werd gebouwd heeft als grootste sights de zogenaamde “vredes” muren en de muurschilderingen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Belfast >>>


Berat is een van de best gepreserveerde steden van Albanië; de oude stad is een samensmelting van drie verschillende wijken vol Ottomaanse huizen met witte daken die tegen de rotsen zijn opgebouwd. 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Berat >>>Bled is een “must” see in Slovenië en zal je betoveren met z’n unieke panorama met z’n pittoreske kerk op het eiland, het bijna hangende kasteel op een klif en z’n warme waters.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Bled >>>


De Borobudur is een boeddhistisch heiligdom en wellicht de grootste toeristische bezienswaardigheid van Java. Het bouwwerk is als een grote stoepa en staat symbool voor het Nirwana. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Borobodur >>>In het centrum van Turkije ligt de regio “Cappadocia’ met z’n onrealistische maanlandschap met kegels, pieken en o.a. grotwoningen in ondergrondse steden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cappadocia >>>


Cartagena heeft een 13 km ommuurde oude binnenstad die tot de mooiste ter wereld gerekend kan worden met pleinen, prachtige Spaanse koloniale panden en een gigantisch fort. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cartagena >>>De heilige vallei met daarbinnen de Keizerlijke stad van Cuzco zijn het magische en nog immer kloppende hart van de machtige Inca’s. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cuzco >>>


Een markt uit het sprookje 1001 nacht met op de achtergrond de wereldberoemde schilderachtige lemen moskee van Djenne die elk jaar een opknapbeurt krijgt.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Djenne >>>“Bab Bou Jeloud” is de belangrijkste ingangspoort van de oude stad die leidt naar twee doorgaande wegen die dwars door de historische stad van de Medina van Fes gaan. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Fes >>>


Een van Hollands bekendste en meest belangrijke koloniale steden in Azië; het prachtige ommuurde “Galle” met nog talloze Nederlandse overblijfselen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Galle >>>Granada is het koloniale juweel van Nicaragua; een prachtige Gotische kathedraal, een klooster en een Spaans fort zijn een aantal van de hoogtepunten die je kunt bezoeken. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Granada >>>


Niet ver van de lange kustlijn van Vietnam liggen in een baai zo’n 2000 kalkstenen eilanden. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan en zijn de highlight van het land. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Halong Bay >>>Isfahan is de trekpleister van Iran; met prachtige moskeeën, een indrukwekkende bazaar met allerlei Oosterse producten, antieke bruggen en groteske paleizen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Isfahan >>>


Een van werelds mooist gelegen steden met trekpleisters als de Tafelberg, Robbeneiland, de oude haven, leeuwenkop en een aantal pinguïn-stranden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Kaapstad >>>Prachtig gesitueerd op een eiland is Kizhi met z’n houten kerkgebouwen, kapellen en huizen een van Ruslands meest pittoreske plaatsen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Kizhi >>>


Krakau is tezamen met Praag een van Europa’s mooiste steden en wordt jaarlijks door miljoenen mensen van over de gehele wereld bezocht. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Krakau >>>Koning Lalibela gaf opdracht de stad te bouwen die ook wel als het achtste wereldwonder wordt beschouwd. Het Nieuwe Jeruzalem, bevatte elf in rotsen uitgehouwen kerken. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Lalibela >>>


De droom van heel veel mensen – een bezoek aan Tibet, aan hoofdstad Lhasa en dan vooral aan het prachtig gelegen en magische  “Potala” paleis. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Lhasa >>>Luxor (toen “Thebe”) was de oude hoofdstad van Oud-Egypte en is o.a. de plaats van talloze “Koningsgraven” – hier is o.a. het dodenmasker van “Toetanchamon” gevonden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Luxor >>>


Denk je aan Brazilië, denk je aan Rio de Janeiro. En niet zonder reden. Rio is een van wereld’s indrukwekkendste steden met o.a. Copa Cabana en de Olijfberg.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Rio de J. >>>Samarkand is een van die legendarische steden van de Zijderoute. De stad is daarmee een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld en werd o.a. door Alexander de Grote bezocht.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Samarkand >>>


De regio “Svaneti” is een landschap met hoge besneeuwde pieken van over de 4000 meter, Alpenweides en kleine traditionele dorpjes met de prachtige stenen wachttorens. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Svaneti >>>