Bezienswaardigheden - Highlights nr.1


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante absolute hoogtepunten -bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Momenteel is “Trinidad” De bezienswaardigheid van deze paginasite.ANDERE "HIGHLIGHT NR.1" SITES:


De Noord-Ierse hoofdstad waar Titanic ooit werd gebouwd heeft als grootste sights de zogenaamde “vredes” muren en de muurschilderingen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Belfast >>>


Bled is een “must” see in Slovenië en zal je betoveren met z’n unieke panorama met z’n pittoreske kerk op het eiland, het bijna hangende kasteel op een klif en z’n warme waters. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden rond Bled >>>In het centrum van Turkije ligt de regio “Cappadocia’ met z’n onrealistische maanlandschap met kegels, pieken en o.a. grotwoningen in ondergrondse steden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cappadocia >>>


Cartagena heeft een 13 km ommuurde oude binnenstad die tot de mooiste ter wereld gerekend kan worden met pleinen, prachtige Spaanse koloniale panden en een gigantisch fort. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cartagena >>>Een markt uit het sprookje 1001 nacht met op de achtergrond de wereldberoemde schilderachtige lemen moskee van Djenne waar jin geheim een "tour" kunt doen.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Djenne >>>


Een van Hollands bekendste en meest belangrijke koloniale steden in Azië; het prachtige ommuurde “Galle” met nog talloze Nederlandse overblijfselen.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Galle >>>Isfahan is de trekpleister van Iran; met prachtige moskeeën, een indrukwekkende bazaar met allerlei Oosterse producten, antieke bruggen en groteske paleizen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Isfahan >>>


Een van werelds mooist gelegen steden met trekpleisters als de Tafelberg, Robbeneiland, de oude haven, leeuwenkop en een aantal pinguïn-stranden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Kaapstad >>>Prachtig gesitueerd op een eiland is Kizhi met z’n houten kerkgebouwen, kapellen en huizen een van Ruslands meest pittoreske plaatsen. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Kizhi >>>


Krakau is tezamen met Praag een van Europa’s mooiste steden en wordt jaarlijks door miljoenen mensen van over de gehele wereld bezocht. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Krakau >>>De droom van heel veel mensen – een bezoek aan Tibet, aan hoofdstad Lhasa en dan vooral aan het prachtig gelegen en magische  “Potala” paleis. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Lhasa >>>


Luxor (toen “Thebe”) was de oude hoofdstad van Oud-Egypte en is o.a. de plaats van talloze “Koningsgraven” – hier is o.a. het dodenmasker van “Toetanchamon” gevonden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Luxor >>>Denk je aan Brazilië, denk je aan Rio de Janeiro. En niet zonder reden. Rio is een van wereld’s indrukwekkendste steden met o.a. Copa Cabana en de Olijfberg.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Rio de J. >>>