Bezienswaardigheden - Archeologische sites


Hier volgt een overzicht van de meest bezochte, populaire en interessante archeologische -bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. Deze zijn een greep van "sights" uit verschillende landen van over de hele wereld. Xian is uitgekozen om als DE archeologische site op deze pagina te dienen.  andere ARCHEOLOGISCHE SITES:


De Koninklijke stad met de “verlichte” Bodhi (Boeddha) boom, hoofdstad voor 1000 jaar en vol met tempels, heilige ruïnes en een must-see voor elke reiziger.  

 

Lees meer over bezienswaardigheden in Anuradhapura >>>


Ayuttayah is de oude hoofstad van het Koninkrijk met dezelfde naam en herbergt een beschermd UNESCO gebied van niet minder dan 400 tempels.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Ayuttayah >>>De belangrijkste plek in Cashel is de gelijknamige “rots” wat ooit een Konings- residentie was met ruïnes van een klooster omringd door een omwalling.  

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cashel >>>


Copán was in de klassieke tijd een stad binnen de Maya-beschaving. De overblijfselen van deze stad liggen in het uiterste westen van Honduras, vlak bij de grens met Guatemala.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Copan >>> Efeze, is een van werelds best bewaarde klassieke steden en belangrijkste archeologische site van hedendaags Turkije.  Romeinse baden, tempelruïnes en de “bibliotheek van Celsus”.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Efeze >>>


Het paleis met prachtige muurschilderingen van de mythische koning "Minos" werd gebouwd op het nu Griekse eiland "Kreta" in het jaar 1900 v.Chr. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Knossos >>>Luxor (toen “Thebe”) was de oude hoofdstad van Oud-Egypte en is o.a. de plaats van talloze “Koningsgraven” – hier is o.a. het dodenmasker van “Toetanchamon” gevonden. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Luxor >>>


De archeologische site van Iran moet de in de 5e eeuw v.Chr. door “Darius I” gebouwde stad “Persepolis” zijn en is een van werelds oudste best bewaarde archeologische sites.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Persepolis >>>Alles in het prachtig gelegen “San Augustin” draait om uit steen gehakte beelden van onbekende (indianen) stammen die op verschillende plekken in de regio zijn teruggevonden.

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in San Augustin >>>


Op kleine afstand van de stad “Meknes” liggen de oude Romeinse ruïnes van “Volubilis”, de beste gepreserveerde archeologische site van Marokko. 

 

Lees meer over de bezienswaardigheden in Volubilis >>>