Paradijs - het andere "Ko Chang"

THAILAND - "Ko Chang” staat bekend als ‘the next big thing’ in Thailand. Het is zo’n 40 kilometer lang en 16 kilometer breed en daarmee na Phuket het grootste eiland van het land. Het is eigenlijk een grote jungle, met steile wegen en moeilijk doorgangbare stukken land. Deze wilde natuur, de rustige sfeer en mooie stranden maakte - het andere - "Ko Chang" al jaren geleden een populaire locatie onder backpackers in Thailand. De tijden zijn echter aan het veranderen. Meerdere hotels en reisbureaus hebben het eiland ook ontdekt en brengen elk jaar meer toeristen. Ondanks dat zijn er nog genoeg plekken te vinden die aan je verwachtingen voldoen; ook kun je een trip maken naar omliggende, vaak onbewoonde eilandjes. Maar je moet wel erg haast maken ............


Zon, strand, zee en jungle:

Ko Chang is in eerste instantie een strandlocatie waar zonaanbidders naartoe gaan. Je kunt er heerlijk zonnen, zwemmen en/of gewoon relaxen op een van de parelwitte stranden. Voor watersporten kan je hier ook prima terecht – duiken, snorkelen en een boottochtje maken. De sportievelingen kunnen ook mooie maar uitdagende tochten maken door de jungle op het eiland. Je kunt zelf hiken maar ook een olifantentocht maken. Er zijn een aantal watervallen te vinden en ook een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Macace apen, slangen en wilde katten kun je hier tegenkomen. Vanaf het hoogste punt van het eiland heb je een prachtig panorama op dit tweede grootste eiland van Thailand. In de drukke toeristische gebieden van Ko Chang kun je prima uitgaan maar ook een boot- of kajaktocht boeken.  

 

Het is een beetje prijzig maar het is zeer interessant om een boottocht te maken naar de verschillende eilandjes (veelal onbewoond) rond Ko Chang. Prachtige “Robinson Crusoe” eilandjes zijn bijvoorbeeld:  “Ko Kut”, “Ko Mak” en “Ko Wai”.


Wil je meer informatie over b.v. overnachtingsopties of transport op "Ko Chang" klik op:


Meer informatie m.b.t. THAILAND:© copyright - all reserved by "CHEAPSKATETRAVEL NL" 2017.