Lindos, het mekka van RHODOS

Rhodos-eiland heeft twee mega-publiekstrekkers waarvan Rhodos-stad de eerste is maar het prachtig gelegen "Lindos" een hele goede tweede vormt. Het "witte" stadje ligt aan de zuidkust van het meest-oostelijk gelegen eiland behorend tot Griekenland en is een lust voor het oog.


De Akropolis:

De stad Lindos is vanaf Rodos-stad per bus of boot te bereiken en ligt op ongeveer 50 km ten zuiden van de hoofdstad van het eiland. Vanaf de bus kun je de prachtige Akropollis aanschouwen die boven het stadje op een platte heuvel is gebouwd. Het stadje met nog geen 4000 inwoners wordt ook weleens het witte stadje genoemd vanwege z’n 17e-eeuwse witte huisjes. Vele van deze hebben een prachtige wit-zwarte kiezelmozaïeken vloeren op hun binnenplaats. Lindos werd in het jaar 2000 v.Chr. gesticht en was al in de Dorische tijd zeer belangrijk vanwege z’n unieke strategische ligging en z’n natuurlijke haven. Het stadje is een mengsel van Byzantijnse, Frankische en Ottomaanse bouwstijlen. Nadat Rhodos-stad werd gesticht zou de populariteit qua handeldrijven van Lindos snel dalen maar voor de bedevaart bleef de plek zeer belangrijk. Het verhaal gaat dat apostel Paulus voor de kust van Lindos in de 1e eeuw schipbreuk leed op z’n weg naar Rome. Het Byzantijnse fort op de heuvel werd versterkt door de kruisvaarders en zelfs nog door de Turken gebruikt.


Ezeltje rijden:

Zeker is dat vele leger Admiraals uit hier huizen lieten bouwen en deze nu door rijke vaak buitenlandse mensen zijn opgeknapt. Vandaag de dag zijn de smalle straatjes van Lindos volgehangen met souvenirs en komen duizenden toeristen dagelijks hier genieten van het lekkere zandstrand in de prachtige kleine baai met uitzicht op dit prachtige panorama. Niet verwonderlijk is Lindos het meest populaire plekje van de Dodekanesos eilanden en ontvangt per jaar zo’n half miljoen toeristen. Je kunt met een ezeltje naar de Akropolis gaan of lekker eten in een van de tientallen eethuisjes die het stadje rijk is. Ook kun je een kijkje nemen in de 15e eeuwse kerk “Agia Panagia” waar prachtige 18e eeuwse fresco’s te zien zijn. Lindos is een vrij dure plek om te blijven overnachten maar juist als de scheepsladingen met dagje-toeristen zijn verdwenen is Lindos juist op z’n mooist!Meer informatie over RHODOS-eiland:


Meer informatie m.b.t. Griekenland:


© All rights reserved by "CHEAPSKATETRAVEL".