Wil je zonder strafblad in een gevangenis slapen?

Inleiding:

er is een mogelijkheid om in een cel van een gevangenis te slapen zonder dat je daarvoor voor het leven "getekend" zal zijn in de vorm van een strafblad o.i.d. In de hoofdstad van Slovenië - Ljubljana - kun je een kamer boeken die ooit dienst deed als penitentiaire instelling.


In het jaar 2013 reisde ik vanuit Hongarije naar Slovenië. In hoofdstad Ljubljana zou ik een paar dagen blijven. Ik besloot in het voormalige gevangenisgebouw van "Celica" hostel te verblijven omdat het nagenoeg het goedkoopste was en ik ook weleens in een "open" cel wilde verblijven. Dit zeer populaire hostel ligt aan de rand van het centrum in een zeer artistieke wijk vlakbij het trein- en busstation. Het is gebouwd in een oude gevangenis uit 1882 en alle twintig cellen zijn door afzonderlijke architecten “ingevuld” in hun eigen stijl maar met hun originele tralies. Er zijn verschillende soorten kamers van zeer grote slaapzalen (van 12 personen) tot drie persoon kamers. Alles is zeer professioneel geregeld en ik vond het zelf een beetje onpersoonlijk. Beneden zijn drie verschillende bars, een groot (buiten)terras en een art galerij – er komen dus ook heel veel mensen van buitenaf het gebouw in.


Het hostel is gebouwd in de zeer artistieke hippie” wijk “Metelkova” wat het speciaal maakt. De gevangenis zelf is in alle kleuren van de regenboog gespoten en buiten vind je allerlei kunstvoorwerpen en graffiti. De grote slaapzaal is het goedkoopste en je ligt hier echt hutje-mutje. Er zijn daarentegen twee douches en twee wc’s en de kamer wordt veel gebruikt door mensen die voor een nacht blijven – verwacht dus vaak wakker te worden en gemaakt te worden. Op de gang is ook een kleine keuken en een “hippie” zit plek. Beneden is gratis WIFI (boven moet je extra betalen), er zijn was mogelijkheden, er hangt een telefoon voor internationaal gebruik en ontbijt is 3 euro voor gasten (goed gevuld  buffet). Ik heb een nacht mogen genieten in een 5 persoon slaapzaal (15 euro)– er was een “eigen” wc, douche en wasbak maar het was wel wat aan de kleine kant – voelde echt als een cel ook al zijn deze op de tweede verdieping gelegen. TIP: boek via het informatiecentrum  of via internet – je krijgt korting


Gegevens:

Naam : Hostel “Celika”

Adres : Metelkova Ulica 8

Prijs : 14 euro (13+1 belasting) in grootste slaapzaal (2013)

Tel.nr. : 230 97 00/ 051 373 993


Indien je meer informatie wilt m.b..t Ljubljana - klik op onderstaande blok:


Voor meer informatie m.b.t. Slovenië klik op onderstaande "knoppen":


© All rights reserved by "CHEAPSKATETRAVEL"