Enig idee voor welke film deze bergen de inspiratie vormden?

Inleiding:

De mystieke bergen van "Huang Shan" in het oosten van China zijn een UNESCO-site en een van de meest mysterieuze bergketens ter wereld. Maar veel mensen weten niet dat deze hoge pieken omringd door wolken ook de inspiratie vormden voor een van Hollywood's blockbusterfilms "Avatar".  


"avatar"


Je moet er wel iets voor over hebben als budget backpacker; aan de voet van de berg wordt als entree een astronomische bedrag van Y230 gevraagd. De klim zelf is ongeveer 7,5 km en de mist kan dik zijn. Tip is dus om goede schoenen maar ook iets warms mee te nemen. Onderweg kom je geregeld dragers tegen die uit de tegenovergestelde richting komend die van alles meedragen - van bouwmaterialen tot voedsel en van zakken vuilnis tot containers met water.

De tocht is zwaar, ook omdat het vochtig is maar de zon niet schijnt en je dus niet precies weet wat verstandig is om te dragen. Het pad slingert over gladde keitjes vanwege de vele regen die hier valt. Toen ik de tocht liep waren er opmerkelijk weinig Westerse toeristen maar een veelvoud aan vooral jonge Chinezen die de heilige toch maken naar de top. Als het begint te spetteren wordt het oppassen geblazen aangezien de kleine tegels spekglad worden en de weg wordt smaller en steiler naarmate we hoger komen. Na verloop van tijd zien we wat gaten in de mist komen en zien we de granieten pieken die mysterieus overkomen en waar deze tocht zo bekend om is. De wandeling wordt hier pas echt interessant aangezien je elke keer wordt verrast door het optrekken en het betrekken van de mist. Na 2,5 uur klimmen zijn we op de “White Goose” heuvelrug aangekomen en het is pittig te noemen. Kijkend om ons heen zien we wel degelijk wat vele kunstenaars voor ons hebben gezien – en geïnspireerd. Jaren later zouden scenes uit de film “Avatar” van deze berg te herleiden zijn. 


de top


Lopende langs de relingen zien we allemaal hangsloten hangen en daarin zijn, als we het goed zien, namen gegraveerd. We lopen wat rond en genieten van het uitzicht wat af en toe adembenemend is. Mijn metgezel zou eerst boven op het plateau  van de "Cloud Valley" tempel een hostel zoeken maar besluit dan toch samen met mij terug te gaan. De tocht naar beneden neemt zo'n 1,5 uur in beslag maar is wel een aanslag op je knieën. Moe maar voldaan kom ik beneden aan en kijk nog 'ns naar boven waar ik vandaan kom - zeker de moeite waard!


meer informatie:


Meer lezen over "Huang Shan" in de vorm van een reisverhaal, overnachtingsoptie en transport klik op onderstaande link:


Meer informatie m.b.t. China:


© All rights reserved by "CHEAPSKATETRAVEL".