Je wilt een reis maken maar waar moet je in godsnaam beginnen?!


Hieronder volgen een vijftal cruciale tips voor beginnende (backpack) reizigers die een handvat kunnen zijn voordat je op pad gaat. Iedereen is natuurlijk gefocust op de bezienswaardigheden van het land, de cultuur, de inwoners maar het is belangrijk om eerst je zaken “thuis” op orde te hebben.


1. KIJK OP DE WEBSITE VAN BUITENLANDSE ZAKEN:

 

Check de website www.minbuza.nl of het wel veilig is om naar dit land of regio te vertrekken. Deze site heeft altijd de meest up-to-date informatie en geeft ook negatieve adviezen uit als een land of regio te gevaarlijk is om naartoe te reizen.2. KOOP NIET DIRECT AL JE (PRIJZIGE) BACKPACK SPULLEN

 

Menig backpacker koopt voordat hij op z'n eerste reis gaat al z'n spullen spiksplinternieuw om er daarna achter te komen dat backpacken toch niet zijn of haar ding is. Zonde - koop goedkope spullen, leen wat hier en daar en koop pas je prijzige aankopen later als je zeker van je zaak bent.3. CHECK WELKE VACCINATIES NODIG ZIJN VOOR JE  BESTEMMING

 

Niet iets waar je naar uit kijkt maar wel heel belangrijk - mensen vliegen zonder na te denken naar een verre bestemming en worden hartstikke ziek. Ook kan het voorkomen dat je de ziekte mee naar huis neemt en pas weken of maanden later ziek wordt zonder de oorzaak te kennen of weten. Raadpleeg GG&GD en maak een afspraak.4. BEGIN TIJDIG TE ZOEKEN NAAR EEN BETAALBAAR (VLIEG)TICKET

 

Als je te lang wacht met het zoeken naar vliegtickets (en dat kan ook een retour) zijn, kunnen alle koopjes weg zijn. Let ook op dat indien het land van bestemming geen visumplicht heeft, dat het geen ticket-plicht heeft (het laten zien van een vertrek uit het land).5. ZOEK UIT OF JE EEN VISUM NODIG HEBT EN ZOJA WELKE

 

Visum voorschriften verschillen en veranderen continu dus zorg dat je up-to-date informatie hebt of je een visum nodigt hebt voor land van bestemming en zoja welke - kun je dit op het vliegveld krijgen (on arrival), of online aanvragen of moet je naar een bureau die dit voor je kan regelen.Voor meer tips en advies m.b..t (backpack) reizen check hier:


Reactie schrijven

Commentaren: 0